Inloggen

Als technisch projectleider heb jij hart voor het realiseren van hoogwaardige projecten die de openbare ruimte van de stad verbeteren en verfraaien. Jij draagt bij aan de uitstraling van de stad door het aansturen, realiseren en opleveren van diverse projecten.

De afdeling Stadsrealisatie maakt de stad! Daarom zijn wij opzoek naar een technisch projectleider. Als projectleider werk je samen met collega’s, externe partijen en bewoners actief mee aan de ruimtelijke inrichting van de stad Nijmegen en de ambities van ons bestuur.

Wat ga je doen?
Als technisch projectleider ga je aan de slag met het aansturen, realiseren en opleveren van verschillende projecten in de openbare ruimte. Hierdoor heb je een belangrijk aandeel in het functioneren en het aanzien van de stad. In overleg en afhankelijk van de opgaves, wordt bepaald welke projecten je oppakt. Dit kan gaan om bijvoorbeeld de aanleg van wegen, parken, (snel)fietsroutes, pleinen, of de vervanging van riolering. Ook het bouw- en woonrijp maken van gebieden in verband met nieuwbouw en/of het opstellen van ontwerpdocumenten kunnen tot de werkzaamheden behoren.

Als technisch projectleider werk je voor verschillende opdrachtgevers vanuit met name de afdelingen Stadsontwikkeling en Stadsbeheer. Je bent verantwoordelijk voor de financiën, kwaliteit en tijdige oplevering van het (deel)project. Je werkt hierbij volgens ons handboek projectmatig werken, waarbij je aandacht hebt voor de harde en zachte kant van projectmatig werken. Dit doe je door:

  • Het vertalen van de opdracht in een plan van aanpak dan wel projectplan;
  • Sturing te geven aan de voortgang;
  • Het organiseren van de inspraak en het contact met de omgeving. Hierbij treed je in overleg met alle benodigde disciplines zoals archeologie, mobiliteit, water, groen etc. of met externe partijen zoals de nutsbedrijven;
  • Goede samenwerking met collega’s en stakeholders. Met je opdrachtgever bespreek je regelmatig de voortgang en aan hem of haar leg je gevraagd en ongevraagd verantwoording af.

Wie zijn wij?
Op de afdeling Stadsrealisatie werken we professioneel, daadkrachtig en samen. Dit houdt in dat we ons werk met passie en plezier doen, op een respectvolle en transparante manier communiceren en dat we altijd handelen vanuit de gedachte wat het beste is voor de stad. Dat doen we door knopen door te hakken, verantwoordelijkheid te nemen, elkaar te helpen en met respect en aandacht met elkaar om te gaan. Je komt te werken voor de afdeling Stadsrealisatie in het bureau Projectmanagement. Dit is een groot bureau met circa 75 zelfstandig opererende professionals die toegewijd en met grote inzet allerhande projecten doen in het sociale en ruimtelijke domein. Binnen het team wordt hard gewerkt maar heerst er een informele en collegiale sfeer waarbinnen er genoeg ruimte is om met elkaar te sparren en kennis uit te wisselen. Verder ga je in deze functie veel samenwerken met alle collega’s uit het fysieke domein.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 10. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

 Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden.

 Wie zoeken wij?
We zoeken voor deze functie een proactieve, stressbestendige, slimme doener met uitstekende sociale vaardigheden. Je bent iemand die van aanpakken weet en die niet afwacht. Je ziet wat er moet gebeuren en werkt gestructureerd. Verder weet je mensen te motiveren en communiceer je makkelijk met stakeholders en bewoners.

Op je cv zien we het volgende graag terug:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Ervaring met het aansturen van medewerkers als (technisch)projectleider. We zijn geïnteresseerd in zowel junioren als ervaren projectleiders;
  • Projectmatig werken gaat je goed af;
  • Ervaring in communicatietrajecten met onze inwoners en stakeholders is een pré.

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst. 

Meer weten en solliciteren?
Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 27 maart 2024. De gesprekken vinden plaats in week 14.  

Heb je toch nog vragen? Niels de Jager, manager afdeling Stadsrealisatie vertelt je graag meer! Je kan hem bereiken via: n.de.jager@nijmegen.nl/ 06-52 75 15 88.

 

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.