Inloggen
Ben jij als ondersteuner toe aan een volgende stap? Wil je je meer bewust worden van waar je staat in de lijn tussen projectondersteuner, projectassistent en projectsecretaris? Wil je zekerder worden in waar jouw talenten liggen en hoe je die kunt inzetten voor een volgende ontwikkelstap? Wil je oefenen met hoe het is om deze volgende stap te zetten? Wil je inzicht in jouw belemmeringen en welke steun je daarbij kunt organiseren? Schrijf je dan snel in!

Niet jouw functie? Check onze andere activiteiten op de bijeenkomstenkalender!

Deze praktijkgerichte online training helpt jou om je als ondersteuner beter te positioneren. Je neemt deel aan deze training als je voor jezelf scherper wilt krijgen hoe je nu precies het proces gaat opstarten en vormgeven om door te groeien naar projectsecretaris. De trainingsgroep bestaat uit gelijkgestemde ambitieuze collega’s van gemeenten en provincies. 

Citaat van een deelnemer: "Deze training ben ik met een open blik ingegaan. Mijn doel was te weten waar ik sta, wat ik kan en hoe ik dat ga inzetten om doelen te bereiken. Tevens was het ontmoeten van gelijkgestemden voor mij ook belangrijk. Door de aanpak, de inhoud en de ervaringen die mee zijn gebracht door zowel door de trainers als de cursisten is deze training voor mij geslaagd geweest. Ik heb net even een andere kijk gekregen om te gaan waar ik voor sta en hoe ik dit kan doen met mijn kwaliteiten. Ook heb ik contacten gelegd met personen waar ik mee kan sparren en die me geraakt hebben.", Conchita, gemeente Dronten.

 

POSITIONERING!

Belangrijke rode raad in deze driedaagse online training is jouw positionering. We starten met een scan om in beeld te brengen in hoeverre je al taken van een projectsecretaris uitvoert. We kijken ook naar je talenten en hoe je die beter kan inzetten om je verder te ontwikkelen. Ook krijg je de kans om in kleine groepjes te oefenen met een acteur, zodat je scherper krijgt hoe die nieuwe positionering in de praktijk voelt.

 

PLANNEN!

Je eindigt de training met een goed doordacht plan van aanpak. Hoe je jouw ontwikkelpad van projectsecretaris gaat inrichten. Dat bovendien naast de trainers ook door jouw collega’s uit de trainingsgroep wordt getoetst. Als we het toch over plannen hebben, verdiepen we ons ook in de taken van een projectsecretaris bij bestuurlijke besluitvorming en bij omgevingsmanagement, zodat je meteen al een vliegende start maakt!

INSPIRATIE!

Aangezien we met een kleine groep werken van maximaal 19 deelnemers is er veel ruimte om te leren van elkaar. Je bouwt je netwerk uit met collega's van andere gemeenten en provincies. Allemaal gedreven om een volgende stap te zetten. Dat inspireert!

 Trainers

  • Ellen Kassing
    Gemeente Utrecht

    Ellen heeft ruime ervaring als projectsecretaris en assistent projectleider binnen de gemeente Utrecht. En gaf ook de eerste vijf trainingen voor ondersteuners samen met Frank.

  • Frank Neef
    VPNG trainer

    Frank is gespecialiseerd in het geven van opleidingen bij gemeenten rond het professionaliseren van projectmatig werken. Hij gaf samen met Ellen de eerste vijf trainingen voor ondersteuners in 2020 en 2021.


INTAKE

Alle deelnemers krijgen een telefonische intake met één van de twee trainers. Dit doen we om je beter te leren kennen en om jou alvast wat huiswerk te geven, zodat je goed beslagen ten ijs komt in de training.

DATA

20 september van 9:00 tot 12:00 uur.
12 oktober van 9.00 tot 12.00 uur.
8 november van 14.00 tot 16.00 uur.

KOSTEN

Vanuit de VPNG organiseren we op kostendekkende basis trainingen. De bijdrage per deelnemer aan deze  driedaagse digitale training bedraagt 785,- euro exclusief BTW. 

DOELGROEP

Ervaren project- en programma-ondersteuners die gedreven zijn om een volgende stap te zetten. 

 


BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 205 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een vraag over deze training, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.