Inloggen
Ben jij als projectondersteuner toe aan een volgende stap of wil je meer verdieping in je vak? Wil je professioneler worden in je rol en (nog) meer de ruggengraat worden van het project? Neem dan deel aan deze training die ontworpen is door een groep ervaren projectondersteuners van verschillende gemeenten!

Deze praktijkgerichte training helpt jou als deelnemer om je beter te positioneren binnen jouw team of afdeling. Je neemt deel aan deze training als je de ambitie hebt om meer plek in te nemen en meer waarde toe te voegen, vanuit een gelijkwaardige relatie met jouw projectmanager. Je bent niet op zoek naar een basistraining, maar wil juist vanuit jouw ervaringen een volgende stap zetten.

SKILLS!

Een belangrijk deel van de training richt zich op de vaardigheden die je als projectsecretaris moet beheersen. Je gaat eerst aan de slag met een zelfscan. Door deze zelfscan ontdek je waar je zelf staat, wat je wilt ontwikkelen en welke belemmering je tegenkomt. We gaan ook gericht en vooral samen aan de slag met gespreks-, en onderhandelingsvaardigheden in het licht van jouw gewenste plek binnen het project en ten opzichte van de projectleider. Hier gaat het over contracteren, jouw persoonlijke visie en het kunnen voeren van het gesprek daarover. Wat wil je, wat kun je en wat zijn je ambities? En wat houd je tegen?

Tools!

Een projectsecretaris heeft regelmatig te maken met tools die gericht zijn op omgevingsmanagement en projectcommunicatie. We gaan dieper in op het gebruik van deze tools én staan ook stil bij andere tools die van meerwaarde kunnen zijn bij een project, zoals een omgevingsanalyse, de teamrollen en bestuurlijke besluitvorming.

INSPIRATIE!

Aangezien we met een kleine groep werken van ongeveer 15 deelnemers is er veel ruimte om te leren van elkaar. Je bouwt je netwerk uit met collega's van andere gemeenten en provincies. Allemaal gedreven om een volgende stap te zetten. Dat inspireert!

Citaat van een deelnemer: "Deze training ben ik met een open blik ingegaan. Mijn doel was te weten waar ik sta, wat ik kan en hoe ik dat ga inzetten om doelen te bereiken. Tevens was het ontmoeten van gelijkgestemden voor mij ook belangrijk. Door de aanpak, de inhoud en de ervaringen die mee zijn gebracht door zowel door de trainers als de cursisten is deze training voor mij geslaagd geweest. Ik heb net even een andere kijk gekregen om te gaan waar ik voor sta en hoe ik dit kan doen met mijn kwaliteiten. Ook heb ik contacten gelegd met personen waar ik mee kan sparren en die me geraakt hebben.", Conchita, gemeente Dronten.Trainers

  • Ellen Kassing
    Projectsecretaris en assistent projectleider, gemeente Utrecht

    Ellen heeft ruime ervaring als projectsecretaris en assistent projectleider binnen de gemeente Utrecht. 

  • Frank Neef
    VPNG trainer

    Frank is gespecialiseerd in het geven van opleidingen bij gemeenten rond het professionaliseren van projectmatig werken.

DATA

17 maart van 9:00 tot 12:00 uur.
6 april van 9.00 tot 12.00 uur.
16 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

KOSTEN

Vanuit de VPNG organiseren we op kostendekkende basis trainingen. De bijdrage per deelnemer aan deze  driedaagse digitale training bedraagt 785,- euro exclusief BTW. 

DOELGROEP

Project- en programmaondersteuners die gedreven zijn om een volgende stap te zetten. 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 219 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 9.600 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een vraag over deze training, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.