Inloggen

Deze praktijkgerichte training helpt jou als deelnemer om je beter te positioneren binnen jouw team of afdeling. Je neemt deel aan deze training als je de ambitie hebt om meer plek in te nemen en meer waarde toe te voegen, vanuit een gelijkwaardige relatie met jouw projectmanager. Je bent niet op zoek naar een basistraining, maar wil juist vanuit jouw ervaringen een volgende stap zetten.

SKILLS!

Een belangrijk deel van de training richt zich op de vaardigheden die je als projectsecretaris moet beheersen. Je gaat eerst aan de slag met een zelfscan. Door deze zelfscan ontdek je waar je zelf staat, wat je wilt ontwikkelen en welke belemmering je tegenkomt. We gaan ook gericht en vooral samen aan de slag met gespreks-, en onderhandelingsvaardigheden in het licht van jouw gewenste plek binnen het project en ten opzichte van de projectleider. Hier gaat het over contracteren, jouw persoonlijke visie en het kunnen voeren van het gesprek daarover. Wat wil je, wat kun je en wat zijn je ambities? En wat houd je tegen?

Tools!

Een projectsecretaris heeft regelmatig te maken met tools die gericht zijn op omgevingsmanagement en projectcommunicatie. We gaan dieper in op het gebruik van deze tools én staan ook stil bij andere tools die van meerwaarde kunnen zijn bij een project, zoals een omgevingsanalyse, de teamrollen en bestuurlijke besluitvorming.

INSPIRATIE!

Aangezien we met een groep werken van ongeveer 15 deelnemers is er veel ruimte om te leren van elkaar. Je bouwt je netwerk uit met collega's van andere gemeenten en provincies. Allemaal gedreven om een volgende stap te zetten. Dat inspireert!

Citaat van een deelnemer: "Deze training ben ik met een open blik ingegaan. Mijn doel was te weten waar ik sta, wat ik kan en hoe ik dat ga inzetten om doelen te bereiken. Tevens was het ontmoeten van gelijkgestemden voor mij ook belangrijk. Door de aanpak, de inhoud en de ervaringen die mee zijn gebracht door zowel door de trainers als de cursisten is deze training voor mij geslaagd geweest. Ik heb net even een andere kijk gekregen om te gaan waar ik voor sta en hoe ik dit kan doen met mijn kwaliteiten. Ook heb ik contacten gelegd met personen waar ik mee kan sparren en die me geraakt hebben.", Conchita, gemeente Dronten.Trainers

  • Ellen Kassing
    Gemeente Utrecht

    Ik werk ik al meer dan 20 jaar de gemeente Utrecht, waarvan de laatste acht jaren als projectsecretarisHet leuke van de trainingen is, dat ik de deelnemers veel mee kan geven over ons specifieke vak, maar ook dat de deelnemers van elkaar leren.  

  • Julia Mölck
    Projectmanager, gemeente Alkmaar

    ´Samen gaan wij ervoor´, dat is mijn motto in het werk als projectmanager voor de gemeente Alkmaar en voor trainingen die ik geef bij de VPNG en de gemeente. Wij presteren optimaal en ontwikkelen ons het beste in een plezierige en veilige omgeving. Ik ben trainer geworden omdat ik mijn enthousiasme voor projectmatig werken en procesbegeleiding graag op anderen over wil brengen. Ik ben ervan overtuigt dat wij veel van elkaar kunnen leren en merk ook bij mezelf dat ik na elke training weer een beetje anders naar mijn werk ga. In de trainingen verbind ik theorie met het meteen toepassen van de geleerde stof. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ervaring. Wij leren van de situaties van anderen.DATA

De twee fysieke dagen worden in Utrecht gegeven op:

Dinsdag 23 januari 2024 van 10:00 tot 15:30 uur (Cereol Fabriek, Everard Meijsterlaan 1b, Utrecht)
Dinsdag 6 februari 2024 van 10:00 tot 15:30 uur (Cereol Fabriek, Everard Meijsterlaan 1b, Utrecht) 

En de online terugkomochtend is op dinsdag 12 maart van 09.00 - 11.00 uur (online).

KOSTEN

De bijdrage per deelnemer aan deze driedaagse training bedraagt 909,- euro exclusief BTW. Annuleren kan tot vier weken voor aanvang van de training. De training is alleen toegankelijk voor personen in loondienst van de overheid.

DOELGROEP

Project- en programmaondersteuners/medewerkers die gedreven zijn zich te ontwikkelen. 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, gemeente Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Ruud de Smit, Teammanager Projecten, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 250 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 80 bijeenkomsten per jaar en ruim 13.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een vraag over deze training, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl.