Inloggen

Vanaf 1 februari komt Jeroen Voskuil, afstudeer stagiair aan de Erasmus Universiteit, het kernteam van de VPNG een aantal maanden versterken. Het gaat zich vooral richten op de uitbreiding van de THiNK participatie toolbox en gaat hij de diverse leerkringen ondersteunen. Hieronder stelt Jeroen zich aan je voor.

Ik ben Jeroen Voskuil en de komende 5 maanden mag ik mijn afstudeerstage voor mijn master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam lopen bij VPNG! 
Ik kom uit Rotterdam en net verhuisd van Oost naar Noord. Vorig jaar heb ik mijn Bachelor bestuurskunde gehaald en ben ik september begonnen met de master: Governance en Management van Complexe Systemen. Vorig jaar heb ik voor mijn bachelorscriptie onderzoek gedaan naar wat de invloed van samenwerking is op de gevraagde competenties van projectmanagers binnen gebiedsontwikkeling. Dit vond ik erg leuk en interessant om te doen, onderwerpen als samenwerking en projectmanagement in complexe omgevingen spreek mij dan ook aan. Verder hou ik ervan om te squashen (als het weer mag ) en ben ik gek van quizzen.   
Tijdens mijn stage ga ik THiNK-Tools verder uitbreiden. Mijn doel is om het aantal tools in de toolbox van 53 naar 300 te brengen. Daarnaast ga ik kijken om door middel van het toevoegen en aanscherpen van de filters ik het nog makkelijker kan maken voor projectmanagers om uit te komen bij de juiste participatiestrategie. Om dit te kunnen doen ga ik in gesprek met verschillende gemeenten en samenwerkingsverbanden zoals het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (RES). 
Daarnaast zal ik werkzaamheden verrichten omtrent de leerkringen en THiNK-training. Ook zal ik 1x per week een blog posten over mijn zoektocht naar meerdere en betere tools voor THiNK-Tools. Deze blog kan gaan over het proces, of ik licht een onderwerp binnen het inrichten van een participatieproces uit. Bovendien ga ik tijdens mijn stage een afstudeerscriptie schrijven die zich focust op het ontwerpen van participatieprocessen.
Ik heb er in ieder geval erg veel zin in, en wie weet komen we elkaar nog te spreken!