Inloggen

Bijna drie maanden na de lancering van de THiNK!-Consistent tool, was het tijd voor de officiële lancering van de derde THiNK! tool. Terwijl de THiNK!-Twice tool en THiNK!-Consistent tool al langere tijd gebruikt worden door gemeenten en ambtenaren in het hele land, werd er achter de schermen van de VPNG ook niet stilgezeten. In samenwerking met een groepje enthousiastelingen afkomstig van verschillende gemeenten en voornamelijk de gemeente Groningen, is er een THiNK! tool ontworpen die voor nog meer werkgemak kan zorgen.

Deze nieuwe tool, genaamd THiNK!-Tools, is gericht op het selecteren van de juiste werkvormen en middelen voor het participatie project waar u op dat moment mee bezig bent. Waar THiNK!-Consistent helpt bij het besluit om daadwerkelijk te gaan participeren en in welke mate. En waar THiNK!-Twice helpt bij het concretiseren van het volledige plan. Zorgt THiNK!-Tools ervoor dat je de keuze hebt uit meerdere werkvormen en digitale tools die passen bij een project.

Aan de hand van een aantal criteria, waaronder de groepsgrootte, moment in het project en projectschaal, komt er een selectie van voorgestelde werkvormen naar voren die je kan gebruiken voor participatie binnen het project. Bij elke werkvorm staat een beknopte beschrijving over hoe de werkvorm daadwerkelijk in een professionele werksfeer kan worden toegepast. Daarnaast komt er een rating systeem, waarbij je met likes kunt aangeven hoe bruikbaar de werkvorm was voor jouw project. Op deze manier kunnen jouw collega’s van heinde en verre zien welke werkvormen er bovenuit schieten ten opzichte van de andere werkvormen.

De tool is nu officieel gelanceerd en dat betekent dat er volledig gebruik van gemaakt kan worden. Het is echter pas het begin van de applicatie, deel daarom vooral uw ervaringen met deze nieuwe tool in het forum. Op deze manier kunnen wij onze applicaties nog meer afstemmen op jullie behoeften, waardoor we samen het werk makkelijker en leuker te maken. Verder is ook de presentatie te vinden op het forum, mocht je meer te weten willen komen over deze nieuwe tool.

Daarnaast organiseren wij tegenwoordig meerdere online bijeenkomsten en seminars met betrekking tot een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Wil je bijvoorbeeld meer te weten komen over de impact van de corona crisis op verschillende sectoren of bent je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen rondom het digitale werken? Neem dan vooral een kijkje bij onze bijeenkomsten op de site en wellicht zien wij jou er ook bij de volgende keer.