Inloggen
Omgaan met lastige projectleiders

Als derde – en laatste – webinar in een serie voor projectondersteuners, vertelde Monique Bessems meer over de omgang met verschillende typen projectleiders. Hoe herken je lastig gedrag? En niet geheel onbelangrijk… hoe ga je hiermee om? In een krappe 45 minuten informeerde, inspireerde én enthousiasmeerde Monique de deelnemers met haar verhaal. En dat terwijl dit haar eerste digitale webinar ooit was! Lees je mee?

lees verder
Rolverschuivingen tussen projectleider & projectondersteuner?

Tijdens een vroege sessie op de donderdagochtend namen Amel Jaafar en Ria Eijgelaar (projectleider en projectondersteuner van de gemeente Súdwest Fryslân) ons mee in hun ervaringen met participatie en digitaal vergaderen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, deelde het duo een aantal learnings die zij de laatste maanden opdeden in hun individuele rollen, maar ook in hun samenwerking.

lees verder
Digitaal Leerhuis heet officieel VPNG

Welkom op de vernieuwde website van VPNG!

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met het idee van een officiële naamsverandering tot en met de realisatie hiervan. Waar we voorheen de naam Digitaal Leerhuis als naam voor onze organisatie en website gebruikten, gaan we nu verder als VPNG.

lees verder
Do's en don'ts bij digitale participatie!

Onze webinars zijn weer officieel gestart! Als onderdeel van een 3-delige serie voor projectondersteuners, trapte Ursula Verheul de eerste webinar af. Zij is sinds een jaar werkzaam als projectondersteuner bij de gemeente Utrecht en ging met een nieuwe en frisse blik aan de slag met participatie! Vandaag vertelde ze meer over de do’s en don’ts van digitale participatie.

lees verder
Ontregelen als succesfactor in het sociaal domein: van beleidsadviseur naar procesregisseur

Het was volle bak in de digitale spreekkamer waar het onderwerp jeugdzorg werd besproken door Peter Stam. Als opgeleid pedagoog en bedrijfseconoom is hij altijd geïnteresseerd geweest in alles rondom jeugdzorg. Als directeur van Stichting Leren & Leven deelde hij zijn gedachten over het ontregelen van het sociaal domein.

lees verder
Opgavergericht werken: het kiezen van de juiste werkwijze

Opgavegericht werken is dit jaar één van onze hoofdthema’s. Met de komst van Corona blijkt dit onderwerp nog belangrijker te zijn geworden. Een kans die Hans van der Heijden (PMB gemeente Rotterdam) en Enrico Kraijo (VPNG) aanpakten om een gids te maken met ideeën en essenties over Opgavegericht werken. In een webinar met meer dan 100 deelnemers, deelden ze in vogelvlucht de inhoud van hun kompas, met als uiteindelijk doel… Feedback en input van jou!

lees verder
Belangrijkste lessen over Corona binnen het fysieke en sociale domein

De komst van het coronavirus heeft voor heel wat opschudding gezorgd. We moesten ons aanpassen aan een nieuwe situatie, maar ook omgaan met de onzekerheden die dit nieuwe virus met zich meebracht. Wij waren benieuwd naar de ontwikkelingen in het fysieke en sociale domein en nodigden diverse gasten uit om hier meer over te vertellen. De belangrijkste lessen uit deze webinars hebben we op een rijtje gezet!

lees verder
Bert van Steeg over de impact van de coronacrisis op de retail

Hoe gaat het met de retail in Nederland? Welke ontwikkelingen en trends spelen er in deze branche? Bert van Steeg werkt 5 jaar bij Detailhandel Nederland en is inmiddels adjunct-directeur van de organisatie. Hij heeft veel meegemaakt en kon gisteren in de webinar ‘De impact van de coronacrisis op de retail’ alles vertellen over de huidige situatie in de binnensteden, kleine kernen en winkelcentra.

lees verder
Aan de slag met OpenStad of Consul

Participatie is een veelbesproken onderwerp, waar ook tijdens de coronacrisis meer en meer behoefte aan is. Het faciliteren hiervan is voor gemeenten vaak lastig. Op 28 mei bespraken we twee digitale open source participatieplatforms die het makkelijker maken om een participatieproject vorm te geven, namelijk OpenStad en Consul.

lees verder
Jan Fokkema over de impact van het coronavirus op ontwikkelaars en beleggers

De wereld van beleggers en ontwikkelaars binnen het fysieke domein is door de coronacrisis aan verandering onderhevig. Ook zij ontsnappen niet aan de onzekerheid en aangepaste maatregelen die hier het gevolg van zijn. Jan Fokkema, directeur van NEPROM, heeft intensief contact met betrokken partijen en vertelde op donderdag 14 mei in een drukbezochte webinar meer over de belangrijkste ontwikkelingen in de woningmarkt.

lees verder
...