Inloggen
Leerkring projectleiders intakeproces (nieuwe) initiatieven

De toetsing en beoordeling van initiatieven binnen een gemeente is onder andere afhankelijk van de grootte van de organisatie. Toch is er een gezamenlijke behoefte aan structuur en een manier om dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. Vandaag bespraken projectleiders de methode van de intake- en omgevingstafel. Onder leiding van Enrico Kraijo en Ronald Jellema ontstond een fijne dynamiek binnen de groep en smaakte deze kick-off naar meer!

lees verder
Leerkring Programmamanagers kostenbeheersing Jeugd

Hoe zit het met de kostenbeheersing van jeugdzorg? Hoe worden beschikbare middelen ingezet en waar zitten mogelijkheden om bij te sturen? De leerkring over kostenbeheersing Jeugd is dé plek waar deze vragen gesteld kunnen worden en waar met elkaar naar oplossingen wordt gezocht. Onder leiding van Agnes Jonkman startte vandaag de digitale aftrap waarin het jeugdzorgsysteem werd besproken.

lees verder
De gemeente Cranendonck zoekt een Assistent Projectleider lees verder Meet-up corona vaccinatie projectleiders

We kunnen er niet omheen. Nederland is in de ban van de vaccinaties tegen het coronavirus. Het gaat om een enorme operatie die niet alleen ethische, maar ook logistieke en praktische vragen oproept! Omdat het om een zeer actuele situatie gaat, nodigde VPNG deelnemers uit om contact te leggen, elkaar vragen te stellen en casussen te bespreken. Met andere woorden: leren van elkaar, wanneer er nog zoveel nieuw of onduidelijk is…

lees verder
Vacature: de gemeente Roosendaal zoekt een ervaren projectmanager

Als VPNG wijzen we je graag op onderstaande vacature bij de gemeente Roosendaal.

lees verder
Lancering 'Inspiratiegids Opgavegericht Werken'

Na 1,5 jaar onderzoeken, overleggen, schrijven, discussiëren en bijschaven, was 30 november de dag waar Enrico Kraijo (VPNG) en Hans van der Heijden (Gemeente Rotterdam) naartoe hebben gewerkt: de officiële lancering van de ‘Inspiratiegids Opgavegericht Werken’. Voor de gelegenheid waren, naast Enrico en Hans, ook Francois van Doesburg (voorzitter VPNG)en Ingrid Geveke (Voorzitter Vereniging van GemeenteSecretarissen) van de partij om de (digitale) overhandiging op zich te nemen. Al met al was het een feestelijke maandagmorgen met als resultaat de mogelijkheid om de inspiratiegids te bestellen!

lees verder
Preview: Inspiratiegids Opgavegericht Werken

Vandaag kreeg een geselecteerde groep belangstellenden een exclusieve (online) preview van de 'Inspiratiegids Opgavegericht Werken'. Het afgelopen jaar hebben Enrico Kraijo (VPNG) en Hans van der Heijden (gemeente Rotterdam) hard gewerkt aan het creëren van een duidelijke taal als het gaat over Opgavegericht Werken. Het resultaat? Een boekje met bouwstenen om deze werkvorm een stap verder te brengen!

lees verder
Verbeter als projectleider jouw participatiestrategie

Op donderdag 5 november vertelden Mark ter Bals (strategisch adviseur) en Joost Hogeland (communicatieadviseur) van de gemeente Leusden in een drukbezocht webinar meer over participatie. De collega’s deelden op een informele manier hun ervaring met de optimalisatie van een participatiestrategie aan het begin van een traject. In hun eigen woorden: “We nemen jullie mee in de worsteling van Leusden om te komen tot het verzoenen van dingen die onverzoenbaar leken!”.

lees verder
Procesregie case: het Rotterdams klimaatakkoord, een tafelaanpak

De klimaatcrisis wordt urgenter en krijgt meer aandacht. Mensen als David Attenborough leren ons vandaag de dag hoe slecht we ervoor staan, maar ook welke mogelijkheden er nog zijn om bij te dragen aan een gezonde(re) wereld. In Rotterdam klonken eind 2018 de eerste geluiden over een klimaatakkoord, met als doel: reductie van CO2. Dit omvangrijke project werd opgezet aan de hand van de tafelaanpak. Sander van Beurden – procesregisseur binnen het Rotterdams klimaatakkoord – deelde vandaag een stukje procesregie van het hoogste niveau!

lees verder
Apenmanagement: hoe werkt procesregie bij chimpansees?

Op woensdag 14 oktober vond voor de tweede keer in korte tijd wéér het leukste webinar van het jaar plaats! Naast het webinar van David Allen van een tijdje geleden, werd ook het boeiende verhaal van Patrick van Veen over apenmanagement zeer enthousiast ontvangen! Het 'gebrek' aan vragen in de chat, maar lovende feedback over de inhoud dienen als bewijs. Waar dit webinar precies over ging? Apenstreken en procesregie!

lees verder
...