Inloggen
Apenmanagement: hoe werkt procesregie bij chimpansees?

Op woensdag 14 oktober vond voor de tweede keer in korte tijd wéér het leukste webinar van het jaar plaats! Naast het webinar van David Allen van een tijdje geleden, werd ook het boeiende verhaal van Patrick van Veen over apenmanagement zeer enthousiast ontvangen! Het 'gebrek' aan vragen in de chat, maar lovende feedback over de inhoud dienen als bewijs. Waar dit webinar precies over ging? Apenstreken en procesregie!

lees verder
Save the date: VPNG jaarcongres 15 april 2021 lees verder Projectmatig werken professionaliseren

Op deze eerste, herfstachtige dag van oktober verzamelden ruim 130 deelnemers zich voor de kick-off van een reeks digitale bijeenkomsten over het professionaliseren van projectmatig werken.

Rudie Tempels verzorgde de kick-off met een presentatie over zijn ervaringen met projectmatig werken. In zijn rol als teamleider van team ‘Ontwikkelen & Ondernemen’ bij de Gemeente Doetinchem, ging hij op zoek naar manieren om projectmatig werken te professionaliseren. De aanleiding hiervoor was de wens om zakelijker, resultaatgerichter, maar ook effectiever en efficiënter te werken.

lees verder
Omgaan met lastige projectleiders

Als derde – en laatste – webinar in een serie voor projectondersteuners, vertelde Monique Bessems meer over de omgang met verschillende typen projectleiders. Hoe herken je lastig gedrag? En niet geheel onbelangrijk… hoe ga je hiermee om? In een krappe 45 minuten informeerde, inspireerde én enthousiasmeerde Monique de deelnemers met haar verhaal. En dat terwijl dit haar eerste digitale webinar ooit was! Lees je mee?

lees verder
Rolverschuivingen tussen projectleider & projectondersteuner?

Tijdens een vroege sessie op de donderdagochtend namen Amel Jaafar en Ria Eijgelaar (projectleider en projectondersteuner van de gemeente Súdwest Fryslân) ons mee in hun ervaringen met participatie en digitaal vergaderen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, deelde het duo een aantal learnings die zij de laatste maanden opdeden in hun individuele rollen, maar ook in hun samenwerking.

lees verder
Digitaal Leerhuis heet officieel VPNG

Welkom op de vernieuwde website van VPNG!

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met het idee van een officiële naamsverandering tot en met de realisatie hiervan. Waar we voorheen de naam Digitaal Leerhuis als naam voor onze organisatie en website gebruikten, gaan we nu verder als VPNG.

lees verder
Do's en don'ts bij digitale participatie!

Onze webinars zijn weer officieel gestart! Als onderdeel van een 3-delige serie voor projectondersteuners, trapte Ursula Verheul de eerste webinar af. Zij is sinds een jaar werkzaam als projectondersteuner bij de gemeente Utrecht en ging met een nieuwe en frisse blik aan de slag met participatie! Vandaag vertelde ze meer over de do’s en don’ts van digitale participatie.

lees verder
Ontregelen als succesfactor in het sociaal domein: van beleidsadviseur naar procesregisseur

Het was volle bak in de digitale spreekkamer waar het onderwerp jeugdzorg werd besproken door Peter Stam. Als opgeleid pedagoog en bedrijfseconoom is hij altijd geïnteresseerd geweest in alles rondom jeugdzorg. Als directeur van Stichting Leren & Leven deelde hij zijn gedachten over het ontregelen van het sociaal domein.

lees verder
Opgavergericht werken: het kiezen van de juiste werkwijze

Opgavegericht werken is dit jaar één van onze hoofdthema’s. Met de komst van Corona blijkt dit onderwerp nog belangrijker te zijn geworden. Een kans die Hans van der Heijden (PMB gemeente Rotterdam) en Enrico Kraijo (VPNG) aanpakten om een gids te maken met ideeën en essenties over Opgavegericht werken. In een webinar met meer dan 100 deelnemers, deelden ze in vogelvlucht de inhoud van hun kompas, met als uiteindelijk doel… Feedback en input van jou!

lees verder
Belangrijkste lessen over Corona binnen het fysieke en sociale domein

De komst van het coronavirus heeft voor heel wat opschudding gezorgd. We moesten ons aanpassen aan een nieuwe situatie, maar ook omgaan met de onzekerheden die dit nieuwe virus met zich meebracht. Wij waren benieuwd naar de ontwikkelingen in het fysieke en sociale domein en nodigden diverse gasten uit om hier meer over te vertellen. De belangrijkste lessen uit deze webinars hebben we op een rijtje gezet!

lees verder
...