Inloggen
Moet jij inwoners betrekken bij de energietransitie? Moet je de eigenaren van woningen zowel digitaal als fysiek voorzien van informatie die hen overhaalt mee te doen? Wil jij weten wat dé tips zijn om de inwoners te benaderen én enthousiast te krijgen? En wil je ook weten wat je zeker niet moet doen?

Niet jouw thema? Bekijk de activiteitenkalender van de VPNG voor andere bijeenkomsten.


Tijdens deze vijfde sessie van de leerkring Verduurzaming particuliere woningvoorraad zal Coen Vos van de gemeente Breda zijn ervaringen van de afgelopen jaren delen. In Breda heeft de gemeente samen met energiecoöperatie Bres een gerichte campagne ontwikkeld om inwoners te betrekken bij de energietransitie. Informatie wordt gegeven zowel via een digitaal energieloket als door een mobiel informatiecentrum dat van buurt naar buurt trekt, de Greenhopper. Bovendien voert Bres keukentafelgesprekken thuis bij geïnteresseerde bewoners. Dit heeft veel inzichten opgeleverd in de belangrijkste redenen en barrières voor inwoners om wel of niet mee te willen doen! Coen wil deze inzichten graag met jou delen.

 

Bekijk ook de promotievideo die Coen gemaakt heeft voor zijn project. 

 

Dit is de vijfde bijeenkomst van de leerkring Verduurzaming bestaande particuliere woningvoorraad. De verslagen van de eerdere bijeenkomsten zijn terug te lezen op het VPNG-platform:


Heb je de vorige bijeenkomsten gemist of wil je ze nog eens terugkijken? Op het VPNG-platform staan de opnames.

  • Leerkring verduurzaming bestaande particuliere woning voorraad

  • Coen Vos
    Adviseur energietransitie, Gemeente Breda

    Coen Vos, afgestudeerd in de beleidsgerichte milieukunde, heeft drie jaar gewerkt voor het Ministerie van Defensie als milieu-adviseur. Hierna is Coen bij de gemeente Breda terechtgekomen waar hij al 17 jaar diverse functies heeft bekleed, waaronder de laatste vier jaar als adviseur duurzaamheid.

Zijn de klimaatdoelen ook jouw uitdaging? Meld je aan!

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Manager Ontwikkelagenda en Opgavenmanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 202 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 64 bijeenkomsten per jaar en ruim 8.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 

 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl