Inloggen
Ben jij bij een project betrokken waarbij je meer woonruimte moet realiseren? Dat is waarschijnlijk niet makkelijk, maar je staat niet alleen. Heb je wel eens stilgestaan bij hoe projectontwikkelaars op dit moment in de wedstrijd zitten? Jullie zitten in hetzelfde schuitje.

Projectontwikkelaars willen natuurlijk ook graag de vastgelopen woningmarkt weer lostrekken. Welke bewegingen zien zij in de woningmarkt en wat zou volgens hen helpen vanuit de lokale en regionale overheid om de markt weer op gang te brengen en ook te houden? Ze zien een dalende lijn in bouwvergunningen, milieuregels die projecten blokkeren, etc. 

Jan Fokkema is directeur van de NEPROM, de vereniging voor Projectontwikkeling Maatschappijen. Hij weet als geen ander wat leeft onder projectontwikkelaars. Gemeenten en projectontwikkelaars zullen gezamenlijk naar oplossingen moeten zoeken om de woningbouw weer los te trekken. Jan Fokkema zal deze online bijeenkomst ingaan op de ideeën die projectontwikkelaars hebben om  de neergaande trend te keren.Aanmelden
Meld je aan voor deze online bijeenkomst via de blauwe aanmeldknop op deze pagina. Alle bijeenkomsten van de VPNG zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast


Deze bijeenkomst maakt deel uit van een serie van zeven bijeenkomsten over de woningbouw. Sprekers zijn:

- 9 februari: Peter Boelhouwer (hoogleraar Woningbouw Universiteit Delft)
- 28 februari: Jan Fokkema (directeur Neprom)
- 7 maart: Martin van Rijn (voorzitter AEDES, de koepel van woningbouwcorporaties). 
- 17 maart: Co Verdaas (hoogleraar Gebiedsontwikkeling)
- 23 maart: Judith Norbart-ten Hoor (directeur IVBN, Verenging Institutionele Beleggers in Vastgoed)
- 31 maart: Arno Visser (directeur Bouwend Nederland)
- 12 april: Taco van Hoek (directeur EIB, Economisch Instituut voor de Bouw)
- Datum volgt: Jack de Vries (Vereniging Vastgoedbelang, particuliere verhuurders)

Wanneer je een webinar gemist hebt, of nog een keer wilt terugkijken, log dan in op het VPNG-platform en kijk bij de vakgroep woningmarkt.

Vakgroep:
Woningmarkt


Spreker

  • Jan Fokkema
    Directeur NEPROM

    De NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) stelt zich ten doel de samenwerking te bevorderen tussen overheid en ontwikkelaars bij de totstandkoming van vastgoedprojecten. Sinds 1999 is Jan Fokkema directeur van deze vereniging. Daarvoor werkte hij bij de SEV (Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting) waar hij onder andere projecten op gebied van duurzaam bouwen, consumentgericht bouwen en ouderenhuisvesting initieerde. Hij studeerde Sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en Informatie techniek aan de HTS te Breda.

 

 

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Opgavenmanager, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Ontwikkeling, Pijnacker-Nootdorp
Wilbert Wouters, Hoofd afdeling Ruimtelijke Uitvoering, Tilburg
Ruud de Smit, Opgavemanager, Súdwest-Fryslân
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 226 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met ruim 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 12.500 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale en provinciale overheid. 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl. Wil je graag een bepaald thema terugzien op de VPNG-agenda? Mail Enrico Kraijo, e.kraijo@vpng.nl.

Alle bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers in loondienst van een gemeente, provincie, waterschap of veiligheidsregio. Is jouw organisatie geen lid van de VPNG? Je bent welkom als gast